10 NAČINA DO BOLJIH REZULTATA – AIRBNB

Postanite super domaćin!
Zvuči lako, ne? Postajući super domaćin, to vas vodi do vrha same ljestvice. Kako Vam zvuči 15% više zarade, bez gubitka rezervacija? Dodatan plus je to što budete u samome vrhu kod pretraživanja smještaja!
Mada nije jednostavno kao što zvuči, no Airbnb konstatno pretražuje tržište za novim super domaćinima i imaju kriterije koji se mogu dostići.
  • Trebate imati najmanje 10 odrađenih rezervacija
  • Vaš odazivi i komunikacija prema klijentima se krećeu 90%+
  • Osvrti koje ste dobili imaju u najmanje 80% slučajeva 5 zvjezdica, i to vrijedi samo dok je pola osvrta koji su ostavljeni, bili klijenti koju su koristili Vaš smještaj
  • Niti jedno otkazivanje rezervacije nije došlo od Vaše strane
Dohvatljivo, no nije ipak tako jednostavno. Najveći dio posla leži u tome dijelu gdje morate održavati visoki udio osvrta s 5 zvjezdica. Kroz sljedeće smjernice, objasnit ćemo kako se to može postići, savršeni 5 zvjezdica osvrt na Airbnb – u!
Automatizirajte svoju komunikaciju
Kod međunarodnih putnika, a i domaćih, zna stizati puno upita, pitanja i rezervacija može stići bilo kada. Odgovaranje na svaku poruku je posao koji trebate odraditi.
Upravo zbog toga, trebate uzeti u obzir sistem koji ima mogućnost automatskog odgovora na poruke, a to je ključni dio koji svaki profesionalni vlasnik smještaja koristi.
Možete stvoriti automatsku poruku koja će obavijestiti klijente da trenutno niste tu, ili preko Vreasy – ija, kojeg ujedno i mi koristimo, možete automatizirati e-mailove koji će stizati klijentima u “trenutnom vremenu”, sadržeći sve o smještaju i detalje same rezervacije. Tada se možete opustiti.
Slike
Profesionalne slike! Neka Vam to bude među ključnim stvarima koje morate odraditi. Unajmite profesionalnog fotografa ili se Vi sami potrudite i uz pomoć raznih alata, dotjerajte ih kako spada. Kada potencijalni klijent vidi HDR slike, neće tek tako zaobići Vaš oglas.
Airbnb koristi minimalnu rezoluciju od 1024 x 683px i treba Vam najmanje 5 slika da bi Vaš smještaj bio prikazan pri mobilnim pretraživanjima.
No, težite maksimum zahtjevima, a ne minimum. To je ono što Vas dijele od ostatka drugih ljudi i konkurencije. Postavljajte slike u najvećoj mogućoj rezoluciji, sadržajući originalne postavke, i ciljajte uvijek 15-20 slika.
Mijenjajte slike. Napravite sezonsku galeriju, malo estetski izmjenite unutrašnjost smještajnih jedinica. Ciljajte na sve vrste klijenata, a ne na određene. I budite što maštovitiji pri stvaranju opisa, a i pri slikavanju.
Opis
Kada ste ih osvojili slikama, ono što potvrđuje rezervaciju je dobar opis. Pročitajte svoj postojeći opis. Da li ima nešto što je zbunjujuće? Da li ste slučajno krivo nešto napisali? Istaknite prednosti Vaše ponude stilskim listama.
Opišite svoje lokalno područje, što ono nudi. Neka se gosti zamisle tu, čitajući Vaše riječi. Iskoristite svaku sitnicu za koju smatrate da je iole vrijedna spomena. Na kraju, pogledajte sve skupa kako izgleda i ima li gramatičkih grešaka. Nećete nikoga osvojiti savršenom gramatikom, no neka trivijalna stvar bi mogla biti presudna.
Instant rezerviranje
Netko to voli, a netko ne, no na to se treba naviknuti, jer će Instant biti još dugo to. Ukoliko Vas brine dupla rezervacija, preklapanja, ili greška da se rezervira, a Vi to niste htjeli, nema straha. Postoje razni “master” kalendari koji sve to kontroliraju.
Svaki bitniji portal ohrabruje svoje korisnike da dozvoljavaju Instant rezervacije jer je to lakše za Vaše klijente, stare i nove. Još jedna dobra stvar je što nećete ostati bez rezervacije, samo trebate dogovoriti naknadne detalje i to je to.
Topla dobrodošlica
Kod ovakvih situacija, istina je da u prvih pola minute, kada klijent zakorači na Vaš teren, dobija snažan utisak svega. Nepravedno, no istinito. Zato se potrudite ostaviti najbolji mogući dojam odmah u startu!
Napravite takozvani “wow” efekt pri samom otvaranju vrata. Zavisno o dijelu dana, stvorite prikladan ambijent u smještaju. Ukoliko ste imali rezervaciju prije i ispratili ste dan prije klijenta, potrudite se kao da Vam je svaki budući ujedno i prvi.
Osobno ih dočekajte, možda neki mali znak pažnje, nešto što predstavlja Vaše područje? Tada se okreće sve u Vašu korist. Stvarate u njima osjećaj istinske i iskrene dobrodošlice u Vaš dom, ne gledate ih kao još jedne turiste koji su u prolazu.
Ono što Vam Vreasy platforma, koju mi koristimo, može donijeti u korist je to što ima poseban dio rađen za Vaše goste su informacije koje uključuju: sve o Vašem smještaju i rezervaciji, lokalni vodiči za društvene aktivnosti, događaje, lokalne specijalitete,…
Budite stručni
Većina loših ocjenjivanja i osvrta su zapravo nastali iz zbunjenosti, tj. nesporazuma između onoga što je gost očekivao i onoga što ste mu bili u mogućnosti pružiti.
Imajte kod sebe detaljan smještajni priručnik, te budite spremni odgovoriti na ključne informacije kao što su upute kako doći do smještaja, raspored lokalnih javnih vožnji, recite im kakvo vrijeme mogu očekivati. Tu ih zapravo dobijate, nemojte da oni stoje u neznanju ili da ste loše objasnili. Naravno, ne trebate provesti pola dana vodeći ih za ruku, samo imajte neke bitnije informacije koje gosti uvijek mogu pronaći. Isto tako Vam ovdje uveliko može pomoći Vreasy, gdje samo jednom unesete sve bitne stavke, i svi Vaši budući gosti će to moći vidjeti.
Budite dostupni
Nekada može doći do komplikacija ili će se od Vas tražiti neki odgovor, a Vi nećete biti tu ili se nećete htjeti zamarati s time. To dovodi do lošijih ocjena koje su namjenje za Vas. Ostavite svojim gostima kontakt detalje, dodajte još jednu kontakt osobu za svaki slučaj. Dajte im do znanja da mogu doći do Vas kada god to bude trebalo, da neće smetati. Ne bi bilo loše kada bi i tijekom njihovog boravišta u par navrata upitali da kako ide, da li imaju sve što treba. Ponudite im svoju pomoć, budite otvoreni s njima, ali ne budite napasni.
Cijene
Cijene, cijene, cijene. Jedna od stavki koje vlasnici tako teško spuštaju, promet počinje padati, a oni se pitaju zašto. Optimizirajte te cijene često za vrijeme koje nadolazi. Iskoristite to što imate, da ne zjapi prazno. Postoje dani između visoke sezone i niske sezone.
  • Vikendi
  • Napredne rezervacije
  • Usporedite cijene s onima tokom sezone
  • Cijene noćenja lokalnih hotela
  • Cijene konkurencije
  • Stope zauzetosti smještaja
Cilj je biti konkurentan što dulje, a ne samo dizati cijene tijekom velike potražnje. Ukoliko gosti preplate ono što dobiju na kraju, vratit će Vam to preko ocjenjivanja i osvrta, tada će Vama posao početi opadati. Napravite plan, koji će varirati uz samu potražnju, bez velike cjenovne razlike od ponude na Airbnb – u. od nekoga tko ima slične kvalitete kao što su Vaše. Ažurirajte cijene svaki dan, to utječe na vidljivost Vaših smještaja kod pretraživanja.
Kada se Vama to ne da, nemate vremena ni volje, a voljeli bi, spomenut ću opet jednu stvar. Vreasy. On to može sve umjesto Vas, a mi možemo sav ostalio dio, uključujući inicijalno postavljanje Vreasy – a, planiranje, komunikacija, odraditi također.
Zatražite osvrt
Upamtite, tražite osobno osvrt od Vaših gostiju. Upitajte da li postoji nešto što možete promijeniti na bolje ili nešto što nije ispunilo standarde i očekivanja.
Tako možete rano reagirati i donekle ublažiti njihove osvrte i ocjenjivanja, kada vide da Vam je stalo.
Isto tako, ostavite i Vi osvrt na svoje goste. Tako će potencijalni i budući gosti vidjeti kako Vi reagirate i funkcionirate.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.